Spiritueel ondernemen

GEEF JIJ DUIDELIJK RICHTING AAN JE ONDERNEMING?

Spiritueel ondernemen begint ermee dat je je bewust wordt van je gedachten maar vooral ook van je gevoelens: Wat voel je, waarom ervaar je het zo en belangrijk: wat kun je ermee. Dat vraagt om zelfreflectie en echt naar binnen gaan! Je leert jezelf daarmee steeds beter kennen. En dat is een mooie basis voor de volgende stap: richting geven aan je leven en je onderneming.

Want weten wie je bent, weten wat je levensdoel en je missie is, en wat je kernwaarden zijn: zij beschrijven allemaal wie je in essentie bent en geven richting aan je keuzes, zowel privé al in je onderneming.

En ik weet; het is vaak niet makkelijk om dit te onderzoeken. We gunnen ons vaak de tijd niet voor reflectie omdat we het zo druk hebben. Soms laten we ons ook nog teveel leiden door ideeën die we al jaren hebben over wie we zijn en wat we willen en breken we daar niet doorheen. En soms maken we het onszelf te moeilijk. We zoeken het te ver van onszelf, of in te grootse beelden en we komen niet tot de kern.

Zelf heb ik daar ook enorm mee geworsteld en eerlijk: soms worstel ik daar nog steeds mee. Wat vind ik echt belangrijk in het leven; wat wil ik écht. En ben ik bereid om daar naar te handelen. Want dat betekent keuzes maken, en dat is niet altijd makkelijk. Want soms wil ik te veel, laat ik me afleiden. Waardoor ik geen krachtige keuze maak. Of blijf ik hangen in het vertrouwde, terwijl ik het anders wil. Maar ook hier heb ik zelf weer een keuze! Want ik weet hoe krachtig het is als ik naar binnen keer, afstem op mijn doel en dan de juiste actie neem. Dat schept vertrouwen, geeft energie, helderheid en joy !

Maar dat vraagt dus wel van je dat je er echt de tijd voor neemt. Maar weet dat het echt die tijd waard is. Je krijgt er zoveel voor terug!

En soms moet je ook erkennen dat wat je eerder als jouw missie of als jouw doel bedacht had, dat dat op dit moment niet meer helemaal bij je past. En dat je dat mag voelen en mag onderzoeken wat dat voor jou betekent. Want jij verandert en de wereld om je heen verandert.

Als je het gevoel hebt dat je blijft hangen in je leven, dat het niet stroomt, dat alles je meer energie kost dan dat het je oplevert, én dat je het anders zou willen, dan is dit de eerste stap: onderzoek wat jíj belangrijk vindt en wat jou richting geeft voor je keuzes. En handel daar dan naar. Want met een duidelijk doel voor ogen geef je focus aan je handelen en trek je ook de juiste energie aan om richting te geven aan jouw leven en je onderneming.

Dus mijn vraag aan jou: Heb jij een helder doel voor ogen? Ben jij bereid om naar binnen te gaan en echt af te stemmen op wat je werkelijk wilt? En durf je ook te vertrouwen op wat je voelt of stop je het nog weg uit angst voor….. ja waarvoor eigenlijk? Als je dat duidelijk hebt, dan kun je bewust kiezen om niet in die angst mee te gaan, maar te vertrouwen. Vertrouwen op de juiste keuze, op leven in flow. Op leven in overvloed.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *