Soms heb je álles al geprobeerd en verandert er niets … Lees hier wat wél resultaat heeft

Je kunt de ander niet veranderen, nee, maar wanneer je zelf verandert, verandert de energie om je heen en dat heeft onherroepelijk effect op de ander. Nu gaat het mij niet zozeer erom om de ander te veranderen, maar vooral om de relatie die je met die ander hebt te veranderen. En zelf veranderen, dat heb je zelf in de hand.

Laat ik een mooi voorbeeld noemen. De laatste jaren waren er twee mensen in mijn directe omgeving waarbij het contact, laten we zeggen, stroef verliep. Het uitpraten hielp niet, dus hadden we alleen nog maar het hoognodige contact. Nou, als ik iets niet fijn vind is dat ik mensen, waar ik wel mee te maken heb, bewust ga ontwijken om geen ‘gedoe’ te krijgen. En omdat de ander je altijd een spiegel voorhoudt, en je zelf ook altijd onderdeel van de situatie uitmaakt, heb ik begin dit jaar besloten om mijn trots opzij te zetten en heb ik een moedige -vind ik zelf- beslissing genomen. Ik ben begonnen met elke dag liefde te sturen. Elke morgen vroeg, tijdens mijn ochtendmeditatie, stuurde ik liefde naar deze twee mensen en stelde ik me voor dat ook zij niet blij zijn met de situatie en ook gewoon gelukkig willen zijn.

In het begin heeft het iets onnatuurlijks. Ik dwong mezelf om liefde te sturen, maar echt gemeend was het zeker nog niet. Het voelde ook ongemakkelijk, alsof je je anders voordoet dan je bent omdat je het niet meent, maar toch zette ik door. Ik zag het ook als een soort experiment, dat ik zeker een kans van slagen wilde geven. Want ook al meende ik het nog niet zo, ik merkte dat de energie al veranderde. Vergelijk het maar met het volgende: als je ’s-morgens vroeg chagrijnig opstaat en je trekt tóch een glimlach om je mond, dan verandert de energie wel degelijk, ook al voel je je helemaal niet blij. Je begint de dag anders, ook al meen je het niet. Dat schijnt iets te maken te hebben met je hersenen die onmiddellijk stofjes als endorfine en dopamine aanmaken wanneer je spieren activeert die zorgen voor (glim)lachen, zelfs wanneer je het niet meent.

En zo werkte het ook met mijn éxperiment’. Ik merkte hoe ik zelf zachter werd naarmate ik vaker liefde stuurde. En ongemerkt veranderde het gevoel van geforceerd liefde sturen naar oprecht liefde sturen. Oprecht het beste voor hen, mezelf en onze relatie willen.
En langzaam veranderde de situatie. We begonnen elkaar te groeten en op te zoeken. We kregen zelfs gesprekken over bijvoorbeeld spiritualiteit.

Ze vinden mij veranderd …. en waren blij dat ik toenadering zocht. En ja, ik ben ook veranderd. Maar zij ook, al zijn ze zich daar niet zo bewust van. Ik ga ze niet vertellen wat ik gedaan heb; ik ben blij met de nieuwe situatie en glimlach diep van binnen. Weer een stapje gezet, weer een stukje gegroeid, weer een laagje dieper. Ik ben blij met deze krachtige keuze!

Heb jij ook zo’n soort situatie bij de hand en zou je die wel willen veranderen? Dan heb ik hier een paar tips.

  • Zie het nemen van de eerste stap niet als een zwaktebod; het is juist een krachtige keuze!
  • Doe het NIET met de intentie de ander te veranderen, maar om de relatie te verbeteren;
  • Vind een vast moment op de dag waarop je niet gestoord kan worden;
  • Vind je het moeilijk om een gevoel van liefde te sturen, denk dan eerst aan iemand waar je veel van houdt; voel het gevoel van liefde in je hart en stuur dat gevoel van liefde naar de ander;
  • Observeer wat dit met je doet: het kan zijn dat je eerst gevoelens van ongemak, verdriet, boosheid ervaart. Laat dat gewoon er zijn. Adem daar naar toe,
  • Hou tenminste 30 dagen vol! (tenzij je natuurlijk al eerder het gewenste resultaat bereikt hebt!).

Alles is energie en liefde is de hoogste trilling van energie. Via de trilling van klank kom je bij die liefde. Ervaar het zelf en geef je op voor de gratis challenge: Klank je vrij! Geef stem aan je emoties. Ervaar wat de trilling van je stem met je doet en
GEEF JE OP VIA WWW.SCHOOLVANOVERVLOED.NL/KLANKJEVRIJ

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *