RITUELEN

De kracht van rituelen

Minder stress, meer succes!

Mediteren niets voor jou? Je hoeft niet per se een half uur stil op een kussentje te zitten vechten tegen je gedachten hoor. Waar het uiteindelijk om gaat is dat je in het hier en nu komt, dat je je bewust wordt van je gedachten, gevoelens en emoties. Van je spanning in je lijf.  Zodat je los kunt laten…

Je traint je vermogen om in het moment te leven, zodat je gelukkiger, liefdevoller, kalmer en bewuster kunt zijn. En een mooie bijkomstigheid is dat het ontspanning brengt!

Bewust worden van je gedachtes, gevoelens, je lijf…. Dat kan op veel manieren. In stilte, met klank, door te bewegen, door je ademhaling, door geleide meditaties….

Ervaar het zelf!

Vier modules vol bewustwording én ontspanning; vier modules waarop we gaan voelen en ervaren, waarop jij tools krijgt waarmee je aan de slag kunt. Je leert verschillende manieren van meditatie, zodat jij zelf kunt ervaren wat het beste bij jou past.

Dus stel het niet langer uit en schrijf je in voor deze ontspannende training. Er is geen goed of fout; ontdek wat bij joú past, zodat je het langer vol kunt houden. Al is het maar vijf minuten.

“Heb onlangs de training ‘mediteren kun je leren’ gevolgd en wat een kundigheid en rust heeft Jeanine. Haar eigen stemgeluid, haar uitleg tijdens de avonden; wat heeft het mij tot nu toe veel rust en ontspanning gegeven! Ik ben hiermee nog lang niet klaar, er is nog veel te leren hierin voor mij en ga zeer zeker verder met trainen bij Jeanine.”

Caroline
Ik heb deze lessen als heel waardevol ervaren! Ik heb kunnen “ proeven” van verschillende manieren van mediteren en ik heb ervaren hoe waardevol mediteren is!  Bovendien heb ik genoten van de mooie klanken van de klankschalen en andere instrumenten tijdens de klankmeditatie; het was alsof ik op een mooie reis ging. Dankjewel!
Ingrid Benning

Wat kun je verwachten?

4 modules met:

  • uitleg
  • verschillende meditatievormen
  • geleide meditaties / visualisaties
  • bewegen
  • stilte
  • klank
  • ademhalingsoefeningen
  • ontspanningsoefeningen
  • werkboek
  • mogelijkheid om vragen te stellen via de mail.

De nadruk ligt op ontspanning en plezier; je mag ontdekken wat het beste bij joú past, zodat het makkelijker wordt om het in je dagelijkse ritme in te passen.

‘What day is it? asked Pooh. It’s today, squeaked Piglet. My favorite day, said Pooh.’

Iedere ochtend heb ik zo mijn ochtendritueel. Ik sta er speciaal eerder voor op.
De inhoud verschilt nog wel eens, maar altijd besteed ik tijd aan meditatie, al is het maar 10 minuten. Het heeft wel wat doorzettingsvermogen gekost, maar nu mis ik het wanneer ik het niet doe.
Even een moment voor mezelf, om rustig, lichter de dag te beginnen. Om weer te kunnen relativeren. Om te genieten van de kleine dingen, van het leven. Daarnaast volg ik een geleide meditatie, doe ik wat yoga-oefeningen en de ene keer ga ik flow-schrijven, soms lees ik een inspirerende tekst…. Een vast ritueel. Moment voor mijzelf, voordat ik weer in de hectiek van de dag dag beland.
Blijheid, ontspanning, minder stress…….. dat gun ik jou ook!