EP #3 In gesprek met Kees Peters – Mindful in contact met mensen

Vandaag spreek ik met Kees Peters over mindfulness. Kees is mindfulnesstrainer aan de Academie voor open bewustzijn en medeoprichter van de klankopleiding Soundfulness.
Wanneer je op internet zoekt naar mindfulness, dan lees je vaak over aanwezig zijn in het huidige moment om minder in je hoofd te zitten en meer rust te ervaren. In eerste instantie lijkt het dus vooral gericht op jezelf, op hoe je zelf meer in balans kunt komen.
Maar als je even verder zoekt, dan kom je ook dingen tegen als: aandacht besteden aan nieuwsgierigheid, acceptatie en vriendelijkheid. Een open houding. En daar haakt Kees in dit interview op aan.
Hoe kun je als mens mindful in contact komen met de ander. Wat mag er ontstaan in de ontmoeting. En dan gaat het vooral over je hart, je lichaam en niet zozeer je mind.
De term mindfull zet ons in het Westen dus eigenlijk op het verkeerde been. Want als Boeddhisten het over de mind hebben, dan leggen ze hun hand op hun hart…. terwijl wij het hier vaak koppelen aan ons brein. Maar het gaat volgens Kees juist om handelen vanuit de verbinding tussen hart, buik, brein, je hele lijf.
MIND : Me In Natural Doing.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *